Hanne Thyholdt og Trond Skog

Søndag 3. september
14:00
Søndag 8. oktober
Søgne Gamle Prestegård
Gratis

Utstilling med kunstnerne Hanne Thyholdt og Trond Skog
 

Thyholdt og Skog både bor og jobber sammen, selv om de jobber i ulike materialer. Dermed kan de ikke unngå å bli påvirket av hverandre i arbeidene sine. Begge er opptatt av gamle håndverkstradisjoner, i nærhet til naturen, det naturlige og det tradisjonelle.

Hanne Thyholdt er utdannet tekstilkunstner og veverske, men jobber også mye med sau og saueskinn. Selv om tekstiler og vevnader er gamle teknikker og tradisjoner, er ikke Hanne selv redd for å eksperimentere. Hun har for eksempel laget arbeider av grisetarmer og rågummi som i seg selv er naturmaterialer, men kanskje ikke materialer man ofte møter på i tekstilkunsten. Resultatet blir florlette og nesten gjennomsiktige tepper med en utenomjordisk utstråling.

Trond Skog har sin utdannelse fra Bergen Kunsthåndverkskole – i tillegg til keramikklinjen på Agder Folkehøyskole her i Søgne. På Lonebekken kraftstasjon, der kunstnerne bor, har Trond selv bygget flere forbrenningsovner til keramikk. Den største ovnen er utstyrt med hyller og kan brenne mye keramikk på én brenning. Denne ovnen kan oppnå over 1300 grader, og ved å tilsette mineralsk kull, trekull, skjellsand og salt under brenningen, skapes en spennende og uforutsigbar kjemisk reaksjon som gir utlaslag i en fin glasur på keramikken. Gjenstandene preges av brenningen, som gir helt uventede farger og teksturer.

Bildene brukt til forsiden er hentet med tillatelse fra nettsiden deres Lonebekken Kraftstasjon.

Mer informasjon kommer.

Publisert: 17. januar 2023 14:02
Oppdatert: 11. august 2023 11:54