Syng med!! Hva er det vi holder på med. Vi må få ting til å skje!

Bli med å synge og danse til Miljøukas nye sang!!

– Bli med å synge og danse til Miljøukas nye sang, inviterer prosjektleder Elizabeth Rojas! – Vi håper dette er en fengende låt som inspirer barna og er en vekker for oss voksne. En sang er noe som engasjerer mer enn mange ord og prosjekter. Sangen skal på en positiv og glad måte minne oss på å gjøre mer og ta viktige beslutninger for å ta vare på naturen vår, sier Elizabeth, tekstforfatter av sangen. 

Sang av barne- og ungdomskor på Knuden og Tomine
Korsangere fra Knuden Kristiansand kulturskole har sunget inn Miljøukas nye sang, "I dag og i morgen", sammen med solist Tomine Flo Gausdal (16 år).
Mer om innspillingen i Krutt studio her.

Synges på skoler og i barnehager 5. juni
Sangen skal synges og danses på barneskoler og i barnehager i Kristiansand på verdens miljødag, onsdag 5. juli kl. 10. Barna  er nå i full gang med å øve inn "mooves" og sangen.

Tekst med sterk oppfordring
Teksten gir en sterk oppfordrring til både barn og voksne: «Hva er det vi holder på med. Vi må få ting til å skje. Naturen roper på dere. Lytt før det er for sent. Vi må ta vare på miljøet. Ta vare på skogen, fjellet, sjøen og alt som bor her. I dag og i morgen. Vi kan ikke måle generasjoner, bare i tall og millioner. Det er vi som bor her, i dag og i morgen.». 

Du kan lese hele teksten her og synge med!

Hva gir vi videre til våre barn?
- Årets Miljøuke fokuserer på hvordan vi skal forvalte og bevare naturkapitalen for fremtidens generasjoner. Jeg ønsker med denne sangen å engasjere enda sterkere til handling hos voksne. Vi er den første generasjonen som opplever dagens globale klima- og miljøutfordringer, og den siste som kan gjøre noe med dem. Her må vi hjelpe hverandre ut av handlingslammelse og inspirere til lavere forbruk, mer klimavennlig produksjon, gode fellesskapsløsninger og ikke minst samarbeid, sier prosjektlederen for Miljøuka, som arrangeres for sjette gang i Kristiansand kommune.

- Hvilke verdier prioriterer vi i samfunnsutviklingen, og hvordan tar vi hensyn til fremtidige generasjoner? Vi må lære av tidligere generasjoner som jobbet for å overlate gård og eiendom i bedre forfatning enn da de selv overtok, mener Elizabeth, som sammen med mange samarbeidspartnere inviterer til rundt 60 arrangementer og aktiviteter under Miljøuka 3.-9. juni. Se arrangementskalenderen her.

Sangen fremføres også av barnekor og solist under Åpningsfesten av Miljøuka, mandag 3. juni kl. 16.30-19.30 på Christiansansholm Festning. Velkommen hit, inviterer Elizabeth! Festen er gratis, men krever påmelding, se mer info her.

Ønsker du bare å høre sangen, uten dansevideo, så finner du den her.

Tekst og melodi
Teksten til sangen " I dag og i morgen" er skrevet av Elizabeth Rojas og Guttorm Strande Syrrist, og sistnevnte har også laget melodien.

For mer informasjon om sangen, kontakt prosjektleder for Miljøuka, Elizabeth Rojas, mobil: 991 07 415

Publisert: 23. mai 2024 14:55
Oppdatert: 23. mai 2024 22:52