Bli med på Levekårskonferansen 2024!
Det overordnede temaet for konferansen er "Oppvekst i vår tid – innenfor eller utenfor?" Barn og unge lever sine liv på en rekke arenaer som involverer ulike tjenester med mange virkemidler. Likevel er det mange som opplever utenforskap. På konferansen vil vi få bedre forståelse for hvilke prosesser som fører til utenforskap. Hvordan kan vi forebygge det og hvordan vi kan jobbe sammen for økt inkludering?
I tillegg til en full dag med spennende foredrag vil dag to bestå av en workshop om implementering av Nye mønstre-modellen. Kommuner som planlegger å ta i bruk modellen inviteres til å være med i Kristiansand 7. november.
Noen foredragsholdere
Kristoffer Chelsom Vogt er professor i sosiologi og instituttleder ved sosiologisk institutt på UiB. Han forsker på livsløp, arbeid, utdanning, ulikhet, familie og kjønn, og var medlem av Ungidag-utvalget som i 2019 leverte NOU om likestillingsutfordringer blant barn og unge.
Vogt vil i sitt innlegg legge særlig vekt på oppvekst i vår tid og de institusjonelle rammene som preger de universelle oppvekstarenaene. Den røde tråden vil være barn og oppvekst, og hvordan kvalifiseringsløpet i dagens samfunn er konstruert slik at det blir vanskelig for noen barn å være en del av det.
Tonje Fyhn er forsker og avdelingsleder for Velferd, arbeid og helse i NORCE. Hun har doktorgrad i samfunnspsykologi, og forsker på arbeidsdeltakelse blant ulike grupper i fare for å falle utenfor. De siste årene har forskningen hennes dreid seg om ungdom og unge voksne.
I innlegget sitt vil hun oppsummere kunnskapen om hva som kjennetegner prosessen tilbake til deltakelse i skole og arbeidsliv, og hvilken rolle mestring og relasjoner spiller i denne prosessen.
Mina Gerhardsen tiltrådde rollen som barneombud i august, og var tidligere generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Som barneombud er Mina opptatt av blant annet utenforskap, psykisk og fysisk helse, ungdomskriminalitet og forebygging på ulike nivå. På Levekårskonferansen vil Mina fokusere på sosial ulikhet og barn og unges levekår.