Innspilling av ny sang for Miljøuka!

Det var god stemning, vakker sang og mye energi da barna sang inn korstemmer i Krutt studio på Odderøya, hvor tekniker Ronny Bø la forholdene fint til rette for barna.

30 vakre barne- og ungdomsstemmer sang for full hals i Krutt studio: « Hva er det vi holder på med. Vi må få ting til å skje. Naturen roper på dere. Lytt før det er for sent. Vi må ta vare på miljøet. Ta vare på skogen, fjellet, sjøen og alt som bor her. I dag og i morgen. Vi kan ikke måle generasjoner, bare i tall og millioner. Det er vi som bor her, i dag og i morgen.»

Korsangere fra Knuden Kristiansand kulturskole har øvd inn Miljøukas nye sang, "I dag og i morgen", som nå spilles inn med korstemmer og solist og blir musikkvideo med film fra innspillingen!

Det var god stemning, vakker sang og mye energi da barna sang inn korstemmer i det lille studioet på Odderøya. Innspillingen ble puljevis, og de som ikke var i lydstudio heiet sammen med tekniker Ronny Bø i kontrollrommet. MiniPop 1 ble veiledet av dirigenten Anne Risnes Torvik og Knuden Pop kor av Charlotte Wilhelmsen.

Barna liker teksten
– Det er veldig gøy å synge denne sangen, og veldig bra at den handler om miljøet. Jeg synes sangen er veldig fin, sier Emma Holm, som er 7 ½ år og synger i MiniPop. – Vi har lært om miljøet på skolen, og om å plukke søppel. Jeg er veldig glad i naturen og i dyr, spesielt liker jeg kaniner og hunder, og elefant, og alle dyr som begynner på E, forteller Emma. Hun liker seg i naturen og å gå på tur, gjerne til Stampa.

Chantelle Stavrum er 11 år synger også i MiniPop. Hun synes sangen er fengende og liker den veldig godt. – Teksten stemmer, vi må passe på miljøet, rydde søppel og droppe all plasten. Jeg liker å gå på tur i skogen, sier Chantelle, som synes det er gøy å være med på opptak. – Sangen var ikke vanskelig å øve inn. Det er gøy å synge i kor, spesielt det å synge sammen og fellesskapet i kor er bra, sier korsangeren.

En gøy pop låt som en kan danse til!
Solist Tomine Flo Gausdal (16 år) kommer også innom studio og skal legge inn noe ekstra på solostemmen. Tomine vant sangkonkurransen «Våisen» på Sørlandet i 2022 og har sunget siden hun var barn. Solisten synes sangen er en gøy pop låt som en får lyst til å danse til, og liker at den har et godt budskap om å bevare natur og miljø, det er viktig. Hun gleder seg til å opptre med sangen på Miljøukas åpningsfest på Festningen mandag 3. juni kl. 16.00-19.00.

En låt som skal inspirere
Teksten til sangen " I dag og i morgen" er skrevet av Elizabeth Rojas og Guttorm Strande Syrrist, og sistnevnte har også laget melodien. Sangen skal synges og danses på skoler og i barnehager i Kristiansand onsdag 5. juni, på verdens miljødag, kl 10.00.

– Vi håper dette er en fengende låt som inspirer barna og er en vekker for oss voksne, sier Miljøukas leder, Elizabeth Rojas. – Jeg tenker at en sang er noe som engasjerer mer enn mange ord og prosjekter. Sangen skal på en positiv og glad måte minne oss på å gjøre mer og ta viktige beslutninger for å ta vare på naturen vår, sier Elizabeth, tekstforfatter av sangen. Hun har også fått innspill av sønnen Emanuel på 8 år til teksten.

Teksten kan du se her og synge med!

For mer informasjon om sangen og innspillingen, kontakt prosjektleder for Miljøuka, Elizabeth Rojas, mobil: 991 07 415

Tekst og foto: Ragna Marie Henden

Publisert: 6. mai 2024 21:02
Oppdatert: 11. juni 2024 12:54