Karbonfangst – grønt næringssamarbeid på tvers av Nordsjøen?

Karbonfangst var lenge en «månelanding». Mye tyder på at det nå kan realiseres mer «jordnære» løsninger. Men, det fortsatt billigere å slippe ut CO₂, enn å fange den.

Spørsmålet er nå om ikke bare fangst, men også transport, bruk og lagring av CO₂, dvs. helhetlig håndtering av CO₂ er i ferd med å utvikle seg til en aktuell strategi for både kommuner og bedrifter må forholde seg til.

21. mars falt finansering av Oslo karbonfangstanlegg på Klemetsrud på plass.  Selskapet Northern Lights sier seg også i rute til å lagre millioner av tonn CO₂ under Nordsjøen fra 2024. I Thisted i Danmark er karbonfangst et etablert politikkområde og arbeidet er i full gang med å planlegge infrastruktur for håndtering av karbon rettet mot ny næringsutvikling. Kanskje det det også utvikles til et nytt grønt næringssamarbeid på tvers av Nordsjøen? Men det arbeid også for økt karbonopptak i bruk gjennom regenerative metoder som reduserer behovet for «end of pipe» løsninger.

På GrønnPraksis 23 blir du oppdatert på og kan ta del i dialogen om hvordan håndtering av karbon kan bli en del av framtidens klimapolitikk. Fokus ledelse, strategi, finansering og integrasjon i andre lokale politikkområder og planprosesser. GrønnPraksis 23 gjør håndtering av karbon til et tema som også angår lokalsamfunn eller bedrift.

Kom til GrønnPraksis 23 for å få siste nytt innen karbonfangst og opplev en rekke spennende foredrag og workshoper over to dager i Kristiansand 6 -7 juni 2023. 

Publisert: 2. mai 2023 13:01
Oppdatert: 3. mai 2023 11:18