Søgne dykkerklubb vant Miljøprisen 2022!

Nestleder Svein Ove Aanesland (t.v.), tok imot Miljøprisen på vegne av Søgne Dykkerklubb og over 100 medlemmer. Juryleder Ole Magne Omdal delte ut prisen under Miljøukas åpningsfest på Christiansholm festning 30. mai.

Vinneren av kommunens miljøpris for 2022 utgjør en stor forskjell for miljøet. Søgne dykkerklubb, bestående av 100 medlemmer som jobber frivillig, tok opp 19,5 tonn redskaper og søppel fra sjøen utenfor Kristiansand i 2021.

Miljøprisen for 2022 ble delt ut under åpningsfesten for Miljøuka på Christiansholm festning, 30. mai. Prisen består av en plakett og 50.000 kroner.

Juryens begrunnelse

- Juryen for Miljøprisen i Kristiansand kommune har enstemmig valgt Søgne dykkerklubb som vinner av prisen i år, blant 11 gode kandidater, sa juryleder Ole Magne Omdal i sin tale under utdelingen.

- Søgne dykkerklubb er ledende i landet innen sitt område av miljørydding. De bidrar til å rydde opp etter folk som har kastet fra seg store ting og etterlatte redskaper og «spøkelser» på havets bunn. Ikke bare i sjøen rundt Kristiansand, men hjelper også andre kommuner og i samarbeid med andre i Norge. De er et forbilde både på Agder og nasjonalt, sa Omdal i juryens begrunnelse.

I 2021 hadde klubben 100 turer med for å rydde opp redskaper på havbunnen. De henter opp nærmere 50 redskaper på hver tur. De finner blant annet bildekk, batterier, båtmotorer, gressklippere, brune- og hvitevarer, markiser, motorsykler og båtvrak.

Søgne dykkerklubb ble etablert i 1979, og er medlem av Norges Dykkerforbund. De jobber også med forebyggende arbeid blant barn, unge og voksne, bidrar så livet på havbunnen blir levelig for alt liv som lever i havet rundt Kristiansand. Et fantastisk viktig tiltak så fremtidige generasjoner kan fortsette å høste fra havet.

Miljøprisen en inspirasjon

Nestleder i Søgne dykkerklubb, Svein Ove Aanesland, tok imot prisen på vegne av klubben og 100 medlemmer.
– På vegne av alle klubbens medlemmer, som er de som har bidratt til at vi har fått prisen, sier jeg tusen takk. Miljøprisen er en stor inspirasjon for oss, sa Aanesland.

Juryen

Juryen for Miljøprisen består av Trond Martin Backer, direktør i Næringsforeningen, Anne Grete Widding, enhetsleder for frivillighet i Kristiansand kommune, Jo Salamah Hammervold, leder av ungdommens bystyre, Elizabeth Rojas, klimakoordinator i Miljøvernenheten i Kristiansand kommune og Ole Magne Omdal, juryens leder.

Mer om Miljøprisen og kriterier her

Miljøukas åpningsfest

Tradisjonen tro de siste årene ble prisen delt ut under Miljøukas åpningsfest. Miljøuka arrangeres for fjerde gang og i år med 40 arrangementer fra en rekke samarbeidspartnere.

Publisert: 31. mai 2022 10:09
Oppdatert: 9. juni 2022 10:13