"- Vi trenger en større debatt om norsk matproduksjon. En som ikke begrenser seg til spaltene i bransjeblader – og en som ikke gjør at vi graver oss lengre ned i de identitetspolitiske skyttergravene. For maten angår oss alle – og det er ingen grunn til å tro at matproduksjonen vår blir mindre viktig i den tiden vi går inn i, med mer uforutsigbart vær og global uro".
Disse setningene kommer fra Framtiden i våre henders nye rapport "Politikk for en ny matomstilling".
Vi ønsker alle som er interessert i miljø, matproduksjon og kosthold til et hyggelig kveldsarrangement med gratis kikertsuppe fra Jegersberg gård, fulgt av foredrag, innlegg og samtale blant de fremmøtte.
Embla Husby Jørgensen er politisk rådgiver i Framtiden i våre hender og kommer til å holde en presentasjon om jordbruksoppgjøret i lys av Framtiden i våre henders visjon om en grønn matomstilling.
Deretter inviterer vi til forberedte innlegg som kommenterer ønsket om en grønn matomstilling fra ulike perspektiver.
Beate Fiszkal fra Økologisk Agder trekker inn økologiske perspektiver på grønn matomstilling
Marte Ulltveit-Moe, forfatter av boka Spis Sørlandet, kommenterer rapporten og trekker inn perspektiver fra lokale småprodusenter
Til slutt åpner vi for spørsmål, svar og felles samtale i salen.
Vel møtt!
Del dette arrangementet:
Publisert: 15. mai 2024 15:30
Oppdatert: 28. mai 2024 14:31