Hvordan begrense naturtap?

Agder bolig- og byplanforening inviterer til Plan & Pub på Håndverekren i forbindelse med Miljøuka. Tematikk er arealbruk, arealregnskap og planvask.

Tirsdag 4. juni
19:00–21:00
Håndverkeren
Gratis
Arrangør: Agder bolig- og byplanforening
Rullestoltilpasset WC
Rullestoltilpasset lokale

I forbindelse med Miljøuka 2024, inviterer Agder bolig- og byplanforening til Plan og Pub, hvor vi får høre om viktige verktøyer og muligheter for å redusere naturtap.

Arealendringer er den største trussel for naturmangfoldet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Dokumentarserien “Oppsynnsmannen” og NRKs artikkel “Norge i rødt, hvitt og grått” var en oppvekker for mange når det gjelder omfanget av utbygging og inngrep i norsk natur. Hvordan kan vi bli flere oppsynnsmenn og -kvinner, og hvordan kan vi jobbe målrettet for å redusere inngrep i norsk natur?

Stadig flere lokale og nasjonale initiativer skal bidra til å bekjempe naturkrisen og motvirke tap av norsk natur. Arealregnskap, naturregnskap, planvask, og andre innsatser skal bidra til å gi en bedre oversikt og beslutningsgrunnlag.

Gunnar Lindås er avdelingsleder for Analyse i Agder fylkeskommune, og vil fortelle oss om arbeidet med arealregnskap for Agder og hvordan dette kan brukes videre i arealplanlegging.

Ingunn Løvdal, miljøverndirektør hos Statsforvalteren, vil fortelle om mulighetene, verktøyene og hvordan vi kan begrense naturtap i Agder og Norge for øvrig.

Bli med på samtalen om muligheter, verktøyer og innsats mot naturtap i Norge.

Dørene åpner kl 1830, oppstart kl 1900. Ingen reservasjoner på forhånd, kom tidlig for å være sikker på plass! Bestilling, servering og betaling av mat/drikke skjer ved bordene, ikke i baren.

Velkommen til en spennende kveld!

Arrangementet på Facebook

Del dette arrangementet:

Publisert: 10. mai 2024 18:16
Oppdatert: 27. mai 2024 10:24