Meld på ditt arrangement

Gjennom å stå sammen og være bevisste på betydningen av menneskerettigheter, kan vi bygge et samfunn der alle har sin plass og blir hørt.

Gjennom samarbeid og respekt for våre ulikheter, kan vi bygge en inkluderende felleskap for alle.

Vi inviterer alle til å bli med oss i å forme et mangfoldig og inkluderende Kristiansand gjennom "En By for Alle - uken" og sette pris på mangfoldet som eksisterer i kommunen vår. Målet er å skape et godt sted for alle å bo ved å understreke behovet for å bygge et inkluderende samfunn der hver enkelt innbygger føler seg verdsatt, viktig og inkludert.

Vi oppfordrer lokale organisasjoner, idrettslag, religiøse forsamlinger og kommunale tilbud til å bidra til å gjøre samfunnet vårt til et godt sted å leve og bo for alle. På tross av våre forskjeller kan vi fortsatt samarbeide for å løse våre felles utfordringer.

Gjennom å stå sammen og være bevisste på betydningen av menneskerettigheter, kan vi bygge et samfunn der alle hører til og blir hørt. I år feirer vi ikke bare vår by, men også verdien av inkludering og respekt for menneskerettigheter. La oss sammen gjøre Kristiansand til et forbilde for andre samfunn og skape et sted der alle innbyggere kan føle seg hjemme.

Denne uken blir en By for alle – ukens aktiviteter presentert i kalenderen www.enbyforalle.no.  Dette blir å betrakte som en stor buffe meny for innbyggere i byen kan plukke og velge det som skal til for at dette kan være en by for dem.

 

Ved å sende inn utfylt skjema blir ditt arrangement med i kalenderen på www.enbyforalle.no

Stillhet sårer: Taminas historie. Filmen er en del av holdningskampanjen «Stillhet sårer», i regi av Amnesty International Norge, Catalysts og Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM). Les mer på stillhetsårer.no.

Stilhet sårer

Årets tema for «en by for alle- uka» er menneskerettigheter og vi håper så mange som mulig benytter seg av kampanjen «Stillhet sårer» denne uken. Vårt mål er å bidra til at flere gjør noe når de er vitne til hets eller diskriminering. Hva er verre enn å bli utsatt for hets knyttet til identiteten din? Jo, det er å bli hetset mens andre ser på, men ikke gjør noe. Dessverre er det vanlig å være stille i møte med hets og diskriminering. Men det trenger ikke å være slik.

Det er på tide å bryte stillheten! Se kampanjen her

Digitalt kurs om kommuner og menneskerettigheter!

Er du ansatt eller folkevalgt i en kommune? Da spiller du en avgjørende rolle for å ivareta menneskerettighetene i Norge. Enten du jobber som for eksempel sykepleier, lærer, barnevernsleder, kommunedirektør, driver revisjon eller sitter i kommunestyret. Det du gjør hver dag kan bidra til at menneskerettighetene sikres eller brytes. Derfor er det viktig at du har menneskerettighetene under huden.

I dette kurset lærer du om:

  1. Hva menneskerettigheter er?
  2. Hvorfor menneskerettighetene er viktige i ditt arbeid?
  3. Hvordan du kan bidra til å sikre menneskerettighetene?

Kurs om kommuner og menneskerettigheter

Vi oppfordrer alle innbyggere til å delta i feiringen og bidra til å gjøre våre lokalsamfunn til gode steder og bo for alle vi som bor her.  

  • Mennesker er ulike, det som passer for noen er ikke nødvendigvis riktig for andre.
  • En kontinuerlig læring og utvikling gjennom livet er viktig.
  • Juster bufeen for å tilpasse dine behov. Bruk En by for alle-uka til å observere, lære og kjenne nabolaget/kommunen bedre.
  • Besøk gudshus, dagsentre og frivillige organisasjoner for å se hva andre gjør.
  • Dette gir oss alle muligheten til å oppdage nye aktiviteter eller bare bli bedre kjent med hverandre.

Ta kontakt på e-post hanne.kro.sorborg@kristiansand.kommune.no

Publisert: 7. desember 2022 11:07
Oppdatert: 5. januar 2024 20:23