Bærekraftig treenighet i Kvadraturen

Stor stemning når tre gode krefter slår seg sammen om et kinder-egg av et bærekraftstilbud under Miljøuka! Blå Kors dekker et gjenbruksbord Hos Moi under Spis Grønt Uka, forteller fra venstre prosjektleder i Kvadraturforeningen, Rolf T. Øygarden, leder Trond Moi i Hos Moi og arrangementsansvarlig i Blå Kors Kristiansand, Benedikte Sofie Rom Abrahamsen. Foto: Martin Granum, Blå Kors

Det blir bærekraft i absolutt alle ledd når Blå Kors Kristiansand, Kvadraturen og Hos Moi dekker årets mest spenstige og bærekraftigste bord under Spis Grønt Uka.

- I fire år har vi jobbet med Spis Grønt Uka - en grønnere matuke hvor vi inviterer publikum og næringsliv til å spise litt mer bærekraftig for smaken, helsa, klima og miljøet, men dette prosjektet her tar arrangementet til en helt ny dimensjon, sier prosjektleder i Kvadraturforeningen, Rolf T. Øygarden

Blå Kors dekker restaurantbord med gjenbruksvarer

I år engasjerer også Blå Kors Kristiansand seg i prosjektet, med en helt ny og kreativ idé. 

- For å vise hvor flott brukte ting kan bli i nye omgivelser vil vi dekke et bord på en av byens restauranter med gjenbruksvarer fra vår egen gjenbruksbutikk, Blå Kors Gjenbruk Kristiansand. For Blå Kors Kristiansand er gjenbruk og omsorg for miljøet en viktig del av arbeidet, og dette ønsker vi å sette fokus på under Miljøuka og Spis Grønt Uka, sier prosjektleder i Blå Kors Kristiansand, Arve Bjerke.

Hos Moi

- Og når Blå Kors Kristiansand og Kvadraturen skulle velge seg det beste stedet å plassere bordet, var valget ganske enkelt; Det måtte bli Fiskebrygga og utsikt - det er klart at et slikt bord fortjener den beste plasseringen! I restauranten blir det dekket opp til et flott bord - hvor alt du kan se er hentet fra Blå Kors sin egen gjenbruksbutikk på Mjåvann! Ja, til og med stoler og selve bordet kommer fra oss, sier Arve.

- Matchen med et mer bærekraftig bord, hvor det skal serveres mer bærekraftig mat, hos en aktør som jobber mye med lokale produsenter og er langt fremme på grønn matlaging, er helt perfekt, sier Øygarden og legger til - og i tillegg har Miljøuka ombruk som årets tema. Dette er rett og slett et bærekraftig kinder-egg som vi håper publikum og næringslivet vil like.

Book Blå Kors-bordet

- Det hadde vært skikkelig morsomt om bedrifter og næringsliv hadde booket Blå Kors-bordet, her kan også bedrifter være med å støtte et helt konkret prosjekt hos oss, i tillegg til å spise grønn mat fra årets Spis Grønt Uka - meny! Vi er klare for å utfordre flere i vårt nettverk og håper å se bordet fullbooket hver dag, sier arrangementsansvarlig i Blå Kors Kristiansand, Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Vi håper gjestene synes bordet er så innbydende og flott at noen på slutten av uka velger å kjøpe det med seg i sin helhet - det hadde vært utrolig stas. Da er man også med og støtter Blå Kors Kristiansand sitt arbeid her i regionen.

Har du spørsmål om hvordan Blå Kors-bordet fungerer eller har lyst til å vite mer om hvordan du kan bidra, så kontakt Benedikte Abrahamsen.

Publisert: 3. mai 2022 14:57
Oppdatert: 11. mai 2022 9:22