Åpningsfest for Miljøuka

Mandag 5. juni
17:00–20:00
Kilden
Gratis
Billetter
Arrangør: Kristiansand kommune
Språk: Norsk
Rullestoltilpasset WC
Rullestoltilpasset lokale
Teleslynge

Bli med på åpningsfesten for Miljøuka på Kilden 5. juni. Her blir det høytidelig åpning, utdeling av kommunens Miljøpris, foredrag og konsert. Bli med du også!

Program:

  • Offisiell åpning av Miljøuka 2023 ved ordfører Jan Oddvar Skisland
  • Introduksjon” av Miljøuka 2023 ved konferansier Kim Øvland
  • Den viktigste fortellingen - ved forfatter Maja Lunde (45 minutter)
  • I skogens dype, stille ro - ved biolog og forfatter Mikkel Soya Bølstad
  • Mingling og mat
  • Utdeling av Kristiansand kommunes Miljøpris 2023 ved Ole Magne Omdal, leder av juryen og leder for By- og stedsutviklingsutvalget
  • Sofaprat Maja lunde, Marte Wulff, Mikkel Soya Bølstad + konferansier (25 minutter)
  • Konsert - ved sanger og låtskriver Marte Wulff med duopartner Tale Vang Ellefsen (50 minutter)

I år er det femte gangen Miljøuka arrangeres av Kristiansand kommune. Miljøuka arrangeres for å øke bevisstheten rundt utfordringene vi har rundt natur og klima. Gjennom mange arrangementer for hele befolkningen ønsker vi å vise frem gode løsninger og praktiske eksempler. Kommunen ønsker å være et forbilde, samtidig som vi er avhengig av at absolutt alle bidrar for å ta vare på natur og redusere klimagassutslippene. I år er temaet «Biologisk mangfold», og det er et mål å vise hvordan det meste av det vi foretar oss påvirker det biologiske mangfoldet på en eller annen måte.

Årets foredrag blir holdt av forfatter Maja Lunde. Hun er blitt internasjonalt anerkjent for sine bøker. Bøkene «Bienes historie», «Blå», «Przewalskis hest» og «Drømmen om et tre» har alle miljø som hovedtema. Tittelen på Lundes foredrag er «Den viktigste fortellingen». Her vil hun løfte blikket, og snakke om følelsene vi har knyttet til klima- og naturkrisen, hva tankesettet vårt gjør med oss og hva vi kan bruke følelsene til.

Etter hovedforedraget kommer biolog og forfatter Mikkel Soye Bølstad for å snakke om "I skogens dype, stille ro". Han ga ut en bok med samme tittel i 2019, og om den står det:

"Om den verdifulle skogen vi er i ferd med å miste Vi hører ikke skogen. Den bare står der. I skyggen av fjellene. For i Norge er det fjellene som løper med oppmerksomheten. Det har sin pris. Gammelskogen har blitt så sjelden at mange av oss ikke lenger vet hvordan den ser ut."

Konserten i år er ved artisten Marte Wulff, som er oppvokst i Kristiansand. Hennes formidlingsevne og samfunnsengasjement har berørt mange. Hun har gjort seg bemerket i det offentlige ordskiftet som en tydelig stemme for klima- og miljøsaken, bl.a. gjennom sin musikk, grønne turneer, aktivisme og som samfunnsdebattant.

Dette er hovedpunktene i programmet, og det blir også en pause med en matbit. Arrangementet er gratis, og påmelding er åpen til det er fullt!

Del dette arrangementet:

Publisert: 7. mars 2023 8:40
Oppdatert: 2. juni 2023 14:27