Earth Hour

Earth Hour 2023 - en time til å koble av/til deg selv og naturen. Hvordan vil du bruke den?

Lørdag 25. mars
20:30–21:30
Kristiansand - Verden
Gratis
Type: Markering
Arrangører: WWF

Helt siden 2007 har mennesker verden over markert Earth Hour med å slukke lyset i én time. I 2023 trapper vi opp innsatsen. Bli med på den viktigste timen for jorda.

Naturen forsvinner i et alarmerende tempo verden over, mye på grunn av måten vi bruker den på. Vi får i økende grad kjenne på konsekvensene av disse menneskeskapte handlingene: pandemi, naturkatastrofer og klimakrise, for å nevne noe. Det er tydeligere enn noen gang at det vi gjør mot planeten, gjør vi også mot oss selv.

For å beskytte planeten og vår felles fremtid må vi ta grep – og vi har dårlig tid.

De neste syv årene er kritiske for fremtiden vår. For å unngå at jordkloden får uopprettelige skader må vi sørge for at den globale oppvarmingen holder seg under 1, 5 grader. Vi må dessuten reversere naturtapet innen 2030, slik at vi kan gå inn i et nytt århundre med mer, og ikke mindre, natur enn det vi har i dag.

For at vi skal klare dette må individer, samfunn, næringsliv og regjeringer trappe opp innsatsen for å beskytte og bevare vårt eneste hjem – jordkloden vår.

Dette er bakgrunnen for at Earth Hour nå får et nytt fokus.

I år lager vi den #BiggestHourForEarth, ikke bare ved å slå av lyset, men ved at vi selv kobler av og tar en pause fra våre hverdagslige gjøremål og bruker 60 minutter på å gjøre noe positivt for naturen og oss selv.

Den internasjonale nettsiden til Earth Hour inneholder mange tips til hva du kan gjøre denne timen.

Kilde: Nettsidene til WWF Norge

Video fra WWF om Earth Hour 2023

Del dette arrangementet:

Publisert: 14. mars 2023 12:32
Oppdatert: 14. mars 2023 13:43