Kunstner Ane Skjævestad har laget denne plakaten for utstillingen fra ting til tid.
Kunstutstilling av installasjonene fra "TING til TID" av Ane Skjævestad, og "Hors d’oeuvres” av Erlend Evensen og Katarina Cierna.
Utstillingen åpner 23. mai og står til 10. juni.
"Fra TING til TID" av Ane Skjævestad består blant annet av et ønsketre installert av resirkulerte tekstiler.
Treet ber om at vi alle bidrar til å redusere klimagassutslipp for å ta vare på miljøet. Treet oppfordrer oss til å tenke annerledes rundt eget forbruk. Kloden tåler ikke at vi fortsetter med våre forbruksvaner og vi mennesker bør finne bedre løsninger sammen. Det fineste vi kan gi hverandre er vår uforstyrrede tid!
Ønske-treet ber oss om å bli med på et tanke-eksperiment! Tenk om vi ikke trenger ting i gaver, men heller klarer å pønske ut bedre gaver som er å gi bort vår tid? Flere hjerner tenker bedre enn en. Vi trenger nyskapende ideer for å komme på fantastiske gode ideer til hva vi kan gi til hverandre av tid.
Sammen kan vi endre gamle vaner vi foretar oss når vi gir bort gaver. Når vi tenker på det er tid en mangelvare og mange opplever at all tid går med på å stirre for mye på for eksempel mobilen.
Kjære publikum, dere er invitert til å komme med forslag til hva som kan være gode TID ideer å gi i gave til andre.
Vi utfordrer deg også til å sette ideen din ut i livet!
Test ut å gi TID fremfor TING neste gang anledningen byr seg!
Om “Hors d’oeuvres”
Av kunstnerne Erlend Evensen og Katarina Cierna
Vi lever i plast-alderen, mikroplastikk er et økende problem for oss mennesker. Særlig konsumerer vi mikroplastikk fra havet i sjømat. Vi vil rette fokus på dette problemet ved å lage et stort assemblage bilde med plastavfall som eneste materiale. Plastavfallet kommer hovedsakelig fra våre dagligvarer som vi har samlet i en periode, det meste er redundant innpakning til engangsbruk.
Vi vil rette fokus på det ironiske ved at materiale tenkt for engangsbruk, ikke forsvinner men er her for å bli og må håndteres på et vis. Kunst kan være en slik måte å finne verdi i det verdiløse materialet. Som planet drukner vi i plastsøppel og trenger en ny tankegang rundt bruk av materialer.
Selve motivet vil være ei stor reke omgitt av et hav av plastartikler. Reka er både et bilde på mikroplast fra havet som vi konsumerer. Og selvsagt et godt symbol på Sørlandet som landsdel.
Velkommen til utstillingen!
Erlend Evensen (f. 1996). Billedkunstner fra Kristiansand. Utdannet ved kongelige akademi i Den Haag (BA fine arts). Hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger. Senest på ekserserhuset i desember.
Arbeider med visuelle uttrykk, maleri, tegning, animasjon. Har i mange år arbeidet med søppel som materiale. Både som et lys rettet mot bruk-og-kast samfunnet og en alkymisk tanke om materialers relativitet.
Katarina Cierna (f.1994). Kunstner og aktivist fra Slovakia. Studerte litteratur i Praha.
Bor og arbeider med Erlend Evensen i Høvåg.
- I en verden som går til grunne i skremmende hastighet, hvor klimaødeleggelsene blir presentert i for stor grad som tørre politiske programmer, må kunstnere stå foran og aktivisere problemet. Både vise det skremmende og apokalyptiske som skjer, men også gleden ved å tenke i nye baner og skape et mer modent forhold til ressursene.
Ane Skjævestad
Kunstner, kurator og positiv aktivist.
Tror på kunst som metode for å løse samfunnsutfordringer.
- Jeg jobber utifra FNs bærekraftsmål alltid med mål om å påvirke til et mer rettferdig samfunn, sier Ane, som er opptatt av klima, miljø og sosial bærekraft.
Hun har holdt tale på Ted X Arendal om kunst som metode for å løse andre samfunnsutfordringer.
Kunst kan formidle der ord ikke strekker til og kunst skaper samfunnsengasjement. Hun ser en klar samfunnsgevinst i å arbeide tverrfaglig.
Ane har vært prosjektleder for Agder sitt største medvirkningsprosjekt, prosjektet handler i stor grad om medvirkning, innbyggerinvolvering og sosial bærekraft.
Del dette arrangementet:
Publisert: 7. april 2022 21:29
Oppdatert: 25. mai 2022 11:21