Åpningsfest for Miljøuka

Miljøuka starter mandag 5. juni i år, og varer hele uken. Åpningsfesten foregår på Kilden, og dette er en fest du ikke vil gå glipp av! Merk deg datoen allerede!

Festen starter klokken 17, og allerede nå er det åpnet for påmelding. Ordfører Jan Oddvar Skisland foretar den offisielle åpningen, og etterpå blir det utdeling av kommunens Miljøpris for 2023. Det er mulig å spille inn kandidater frem til 15. april.

 I år er det femte gangen Miljøuka arrangeres av Kristiansand kommune. Miljøuka arrangeres for å øke bevisstheten rundt utfordringene vi har rundt natur og klima. Gjennom mange arrangementer for hele befolkningen ønsker vi å vise frem gode løsninger og praktiske eksempler. Kommunen ønsker å være et forbilde, samtidig som vi er avhengig av at absolutt alle bidrar for å ta vare på natur og redusere klimagassutslippene. I år er temaet «Biologisk mangfold», og det er et mål å vise hvordan det meste av det vi foretar oss påvirker det biologiske mangfoldet på en eller annen måte.

Portretter

Forfatter Maja Lunde (t.v) og artist Marte Wulff kommer på åpningsfesten til Miljøuka: Foto: Oda Berby (Maja Lunde) og Marte Vike Arnesen (Marte Wulff)

Årets foredrag blir holdt av forfatter Maja Lunde. Hun er blitt internasjonalt anerkjent for sine bøker. Bøkene «Bienes historie», «Blå», «Przewalskis hest» og «Drømmen om et tre» har alle miljø som hovedtema. Tittelen på Lundes foredrag er «Den viktigste fortellingen». Her vil hun løfte blikket, og snakke om følelsene vi har knyttet til klima- og naturkrisen, hva tankesettet vårt gjør med oss og hva vi kan bruke følelsene til.

Konserten i år er ved artisten Marte Wulff, som er oppvokst i Kristiansand. Hennes formidlingsevne og samfunnsengasjement har berørt mange. Hun har gjort seg bemerket i det offentlige ordskiftet som en tydelig stemme for klima- og miljøsaken, bl.a. gjennom sin musikk, grønne turneer, aktivisme og som samfunnsdebattant.

Dette er hovedpunktene i programmet, og det blir også en pause med en matbit. Arrangementet er gratis, og påmelding er åpen til det er fullt!

Mer informasjon:

Publisert: 16. mars 2023 12:56
Oppdatert: 28. april 2023 14:11