Miljøuka bruker Miljøfyrtårns sjekkliste for grønne konferanser

Kristiansand kommune er Miljøfyrtårn-sertifisert og ønsker å har fokus på å gjennomføre grønne konferanser og arrangementer. Derfor følger vi Miljøfyrtårns sjekkliste for grønne konferanser for åpningen av Miljøuka på Festningen og konferansen GrønnPraksis 22.

- Miljøfyrtårns sjekkliste for grønne arrangementer og konferanser er et nyttig verktøy. Jeg anbefaler å begynne med å gjennomgå sjekklisten allerede i starten av planleggingsarbeidet, så er du bevisst på kravene og kan lettere oppnå gode resultater, oppfordrer rådgiver Helene Spigseth Iglebæk i Miljøvernenheten.

- Ved å følge denne sjekklisten har vi fokus på viktige områder som innkjøp, transport, energi og avfall, forteller rådgiver i Miljøvernenheten, Helene Spigseth Iglebæk, som har ekstra ansvar for oppfølging av Miljøfyrtårn-sertifisering i kommunen.

Bærekraftig mat

- Det er fokus på økologisk mat i sjekklisten. Ved vårt valg av leverandøren «Tilstede mat og mer» får vi bærekraftlig, økologisk mat, med lokale råvarer der de har mulighet, og der alt er laget fra bunnen av. Leverandøren er den eneste økologiske og debiosertifiserte restauranten i regionen og er Miljøfyrtårn-sertifisert. Maten er i tillegg plantebasert, som gjør at denne har et lavere klimagassutslipp, forteller rådgiveren i Miljøvernenheten om maten under Miljøukas åpningsfest.

Bærekraftig transport for deltakerne

- Vi oppfordrer også deltakerne til bruk av kollektiv transport, gå eller sykle til og fra arrangementet der det er mulig, sier Helene.

Kildesortering av avfall og kortreiste innslag

Miljøuka følger opp vår tekniske leverandør av åpningsfesten, Best Event, slik at de gjennomfører sitt arbeid med godkjent kildesortering av avfall.

Fordragsholdere er også ledende innen tematikken ansvarlig forbruk og produksjon, bærekratsmål 12.

Konferansen GrønnPrakis 22 er også sjekket

Kommunen har også innarbeidet sjekklisten for grønne konferanser for konferansen Grønn Praksis 22, som arrangeres 30. og 31. mai under Miljøuka. Her er kommunen arrangør sammen med Agder Fylkeskommune, KS og Kortreist kvalitet-samarbeidet. Denne konferansen arrangeres på Thon Hotel Norge, og arrangør har samarbeidet godt med hotellet for å fylle ut sjekklisten også for dette arrangementet. Dette arbeidet har gitt kommunen gode erfaringer i å arbeide med sjekklistene, som vi tar med oss i det videre arbeidet med miljøledelse og Miljøfyrtårn.

Sjekk listen i starten av arrangementsplanleggingen

- Miljøfyrtårns sjekkliste for grønne arrangementer og konferanser er et nyttig verktøy. Jeg anbefaler å begynne med å gjennomgå sjekklisten allerede i starten av planleggingsarbeidet, så er du bevisst på kravene og kan lettere oppnå gode resultater, oppfordrer rådgiver Helene Spigseth Iglebæk.

Sjekkliste for grønne arrangementer

Sjekkliste for grønne konferanser

 

Velkommen til å melde deg på Miljøukas åpningsfest, som er en grønn konferanse etter Miljøfyrtårns sjekkliste.

Publisert: 15. mai 2022 21:25
Oppdatert: 18. mai 2022 13:36