Utsira – natur, lokalsamfunn og havvind i praksis

Utsira er Norges minste i folketall, men når langt opp når det gjelder utvikling og innovasjon. Her er det etablert spennende samarbeid om et lokalt og grønt energisystem. Utsira er også «i vinden» når Norge skal omstille til havvind.

På Utsira Nord skal det installeres 140 flytende vindmøller over 1.010 kvadratkilometer sjøareal. Dette har også konsekvenser for fiskeriene, fuglebestanden, miljøet for øvrig og ikke minst for lokalsamfunnet.

På GrønnPraksis 23 (både dag 1 og 2) vil du få mer innsikt i hvordan Utsira utvikles som foregangskommune for en energiomstilling. Det kan gi matnyttig innsikt for alle som er opptatt av hvordan natur og lokale livskvalitet kan spille sammen med ny og grønn næringsutvikling og kommende havvindfelt i Norge. Kanskje kan det også inspirere til å tenke lokalt på en måte som også bidrar til handling globalt?

Kom til GrønnPraksis 23 for å høre mer om erfaringene fra Utsira og opplev en rekke spennende foredrag og workshoper over to dager i Kristiansand 6 -7 juni 2023.

Les mer her

Publisert: 27. april 2023 14:09
Oppdatert: 2. mai 2023 13:46