Friby Kristiansand: De glemte konfliktene/At hjertet ditt ikke sitter der det skal.

Torsdag 2. mai
17:00–19:00
Rådhuskvartalet
Gratis
Arrangør: Kristiansand-Friby, Forfattersentrum Sørlandet, Agder fylkeskommune
Språk: Norsk
Rullestoltilpasset WC
Rullestoltilpasset lokale

Tittelen på arrangementet er hentet fra et dikt av tidligere fribyforfatter i Kristiansand, Ali Hayder. I 2021 ga han ut diktsamlingen Lukta av svart, som tittelen er hentet fra.

Til dette arrangementet kommer både Ali Hayder og tidligere fribyforfatter Fatemeh Ekhtesari. Det blir samtale, opplesninger og mulighet til å bli bedre kjent med de to forfatterne. I tillegg kan du se utstillingen ... at hjertet ditt ikke sitter der det skal... av Christina Leithe H. Tittelen er lånt fra Ali Hayders dikt, og utstillingen inkluderer poesi av fire fribyforfattere; Ali Hayder, Haile Bizen, Selma Yonus og Fatemeh Ekhtesari.

Under arrangementet kan du også "Ta en kaffe med oss", altså oppleve en interaktiv kunstinstallasjon av Stemmene Kunst- og Teaterverksted hvor kvinner med ulike bakgrunner drikker kaffe og deler historier med publikum.

Etter opplesninga kan du få med deg en panelsamtale om De glemte konfliktene i Jemen og Eritrea, samt åpning av fotoutstilling av Hayat Al-Sharif fra Jemen som skal stå på Torvet i mai.

Gratis inngang og det blir servering av eritreisk mat!

Om forfatterne:
Ali Hayder er poet, forfatter og journalist fra Mosul i Irak. Fra 2017 til 2019 var han fribyforfatter i Kristiansand. Hayder har utgitt en novellesamling og to diktsamlinger på arabisk. Et utvalg av diktene hans ble presentert i norsk oversettelse i Å kysse en ørken, å kysse en myr. (2019). Lukta av svart er Hayders første diktsamling på norsk og arabisk.

Fatemeh Ekthesari er poet, redaktør, menneskerettsaktivist og jordmor fra Iran. Hun har utgitt fire diktsamlinger, to novellesamlinger og to samlinger med prosatekster på persisk. I 2015 flyktet Ekhtesari fra Iran etter å ha blitt dømt til nittini piskeslag og elleve og et halvt års fengsel. Hun kom til Lillehammer som fribyforfatter i 2017. Ekhtesari har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt forfatterskap internasjonalt, deltatt på en rekke litteraturfestivaler, og på kort tid blitt en tydelig stemme også på den norske poesiscenen. Hun er ikke kvinne (2022) er hennes første nyskrevne diktsamling i Norge, og er arbeidet frem parallelt på persisk og norsk.‍
Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Kristiansand folkebibliotek, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, Demokratiuka i Kristiansand, Agder fylkeskommune og Stemmene Kunst- og Teaterverksted.

Del dette arrangementet:

Publisert: 28. februar 2024 12:23
Oppdatert: 2. mai 2024 15:20