Tusen takk – Miljøuka!

Miljøverneheten i Kristiansand kommune takker alle arrangører og deltakere i Miljøuka for godt samarbeid! Miljøuka er et viktig verktøy for enheten i arbeidet med å inspirere og dele kunnskap for klimaomstilling i kommunen.

Tusen hjertelig takk til alle som bidro med arrangementer og alle som deltok under Miljøuka 2022! Miljøuka er deling av kunnskap, erfaringer, inspirasjon og ikke minst engasjement.

- Vi håper at mange har lært noe, og at flere er blitt inspirert til å bidra i den store dugnaden vi må gjøre for å nå Kristiansands klima- og miljømål. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjør litt, sier prosjektleder Elizabeth Rojas.

Se filmen med glimt fra Miljøuka

Her får du noen glimt fra noen av de over 40 arrangementene under Miljøuka i regi av Kristiansand kommune og gode samarbeidspartnere.

Glimt fra Miljøuka 2022

Miljøuka 2023 blir fra 5. til og med 11. juni

Kristiansand kommune inviterer til ny Miljøuke 5.-11. juni neste år, den femte i rekka. I 2023 starter vi uka på selve verdens miljødag, 5. juni. Har du meninger om årets uke og tips til neste års Miljøuka, så setter vi pris på om du har et par minutter til å svare på evalueringsskjemaet.

Evalueringsskjema

Ei innholdsrik uke!

Miljøukas åpningsfest på Christiansholm festning ble en fargerik fest med over 260 gjester. De fikk servert mye god plantebasert mat, musikk, dans, foredrag og en rekke innlegg fra aktører som gjør en innsats for klima og miljø i Kristiansand.
Se bilder og glimt fra åpningsfesten her

Miljøprisen 2022 gikk til Søgne Dykkerklubb, og ble delt ut under åpningsfesten av juryleder Ole Magne Omdal.
Les mer om prisvinner og prisutdelingen her

Bærekraftsfestivalen gjennomførte en inspirerende og lærerik konferanse om bærekraftsmålene og en kjempegøy og engasjerende internasjonal fotball cup for bærekraftsmålene. Kvadraturforeningen leverte med stor suksess Spist Grønt Uka hvor mange restauranter serverte mer bærekraftige menyer. På Bølgen bærekraftsenter ble det arrangerte temadag om urbant landbruk og halvdagsseminar om grønne og sirkulære bygg. Cinemateket inviterte til visning av filmer med tema klima og miljø, for både voksne og barn.

Over 100 deltakere på GrønnPraksis 22 fra hele landet stemte Mulighetenes Hus i Vennesla til årets vinner av GrønnPraksis Prisen 22. Kristiansand kommune inviterte for første gang til en nasjonal arena og konferanse for deling av gode eksempler fra hele landet på klimaomstilling. Det ble en suksess som vi følger opp med ny konferanse neste år.
Se bilder og oppsummering fra årets konferanse

Mange skoler, barnehager og noen bedrifter gjennomførte arrangementer knyttet til Miljøukas hovedtema ansvarlig forbruk og produksjon. Det ble tilbudt kurs, konserter, seminarer, debatter, filmer, utstillinger og andre arrangementer som viser engasjement for å gjøre kommunen mer klima- og miljøvennlig.

Tema ansvarlig forbruk og produksjon

Tema ansvarlig forbruk og produksjon ble blant annet synliggjort i praksis med klesbyttemarkeder på Tangvall og i Kvadraturen, lån av symaskiner for å fikse klær med hjelp av Fikselauget. Bergans sybil fikset turtøy, bibliotekene solgte rimelige brukte bøker og arrangerte plantebyttemarkeder.

Vi inviterte i år også til en ny markedsplass for salg og kjøp av brukte klær og ting av høy kvalitet, i tillegg til lokale produkter og mat. «Noe for deg» - markedet arrangeres igjen lørdag 3. september. Mer om "Noe for deg»-markedet

Vi inviterer fortsatt til å se kunstutstillingen fra Ting til Tid, av Ane Skjævestad, som ble åpnet av kulturdirektør Camilla Jarlsby. Du kan nå se den utstilt i Vågsbygd bibliotek i hele sommer. Les mer om utstillingen her

For bilder og glimt fra alle arrangementene, se også vår Facebookside - Miljøuka i Kristiansand

Miljøuka et verktøy for endring og omstilling

- Vi håper inspirasjonen og kunnskapen lever videre også etter Miljøuka er over. Miljøuka i Kristiansand er et viktig verktøy for endring og omstilling i kommunen for å bli enda bedre på klima og miljø, sier prosjektleder Rojas.

Kronikker om tema i Fædrelandsvennen

Rådgivere i Miljøvernenheten har i år også skrevet fagkronikker i tilknytning til Miljøuka og tema ansvarlig forbruk og produksjon.

Vi har også publisert de her på Miljøukas nettside uten behov for abonnement:

Miljøuka – et samarbeidstiltak for reduksjon av klimagassutslipp, av Elizabeth Rojas, klimakoordinator i Kristiansand kommune.

Gi oss varer som varer av Elin Osnes Strand, rådgiver for bærekraft og klimaformidling og Anne Line Gangså Tørresen, rådgiver klima og miljø.

Er det mulig å ha et bedre liv med mindre materialbruk? av miljørådgiver Marina Zabrodina.

Publisert: 13. juni 2022 16:22
Oppdatert: 13. juni 2022 17:35